Majja Lund
Yoga World
VardagsYoga

När vägen in blir uppkörd

Hur ser din relation till meditation ut?

Det tog lång tid, åratal, efter att jag påbörjat min fysiska yogapraktik innan jag ens övervägde att testa regelbunden meditation. Från och till gjorde jag 2 minutersvarianter i ett par dagar men föll ofta ur rutinen efter max en vecka.

Nu har jag mediterat så gott som dagligen i snart närmare 2 år (kors i taket när jag tänker efter!) och det slog mig idag att det liksom känns som att vägen in är uppkörd.

Att när jag sätter mig för min meditation (som är 8-10 min på morgonen) så kommer jag (oftast!) snabbt i kontakt med nuet och jaget. Och det är så coolt. Vissa dagar är huvudet (såklart!) all over the place, eller en förkylning trubbar av sinnena, men det kan jag ta med ro för det är liksom som att vägen har blivit snårig men jag vet att om jag sitter kvar och låter det vara så, så öppnar den succesivt upp sig igen.

Kan ni relatera till den känslan? Att det blir lättare och lättare att “landa in” ju oftare man gör det? Precis som med allt annat man övar på. Värt att nämnas om och om igen – yoga är praktik. Aldrig färdigt. Ständigt i process och man får liksom underhålla vägarna man väljer att bana upp för sig själv.

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.