Majja Lund
Yoga World

För ett år sedan stötte jag på YogaBuddisarna på YogaGames Malmö. Jag köpte med en kortlek hem till Mira och eftersom det var just 24 st kort så gjorde de sig perfekt som julkalender. Jag satte ett kort på kylskåpet varje morgon så hon fick springa dit och vända på det. Första morgonen fick hon kossan, och hon jublade! “Tossan, tossan” (snart 2 år gammal) Vi gjorde den igen och igen och igen. Perfekt tänkte jag – vilken kalender jag ordnat!

Nästa morgon var jag pepp. Hur glad ska hon bli idag, tänkte jag. Inte alls. Haha. Det var stora tårar i besvikelse över att nästa kort inte var på “tossan”. Så vi plockade fram kossan igen och dag för dag lirkade vi med olika former som hon successivt accepterade även om hon ofta ville återgå till kossan.

Och vi har haft så mycket kul med de korten sedan dess. Vi har använt dem som spel och lek hemmavid, när vi hållt yogaklasser tillsammans och Mira har till och med fått ta med dem till förskolan och visa sina kompisar.


Jag försöker i möjligaste mån låta barnen vara med när jag yogar hemmavid. Men det blir mer så att de leker vid sidan av och jag gör min praktik. När vi yogar tillsammans gör vi det mer som en lek.

Ibland med yogakort, ibland med en sagobok. Ibland strukturerat, men mycket oftare dyker det upp yogaformer medans vi leker på golvet. Eller lite lejonandning vid matbordet, hehe. Älskar också när Mira kryper upp i knät hos mig när jag sitter och mediterar. Eller frågar om vi ska ta några “härliga andetag”.. haha, det har hon också lärt sig från korten.

Hur bjuder du in barnen i din närhet till att yoga?

Vill du också göra en Buddis-kalender i år? Här finns korten att beställa!

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.