Majja Lund
Yoga World
Everyday Yogaschool

En yogautbildning för dig som vill tänka själv.

Everyday Yogaschool har öppnat anmälan till vårens 200 timmars yogalärarutbildning.

Då jag haft förmånen att assistera utbildningen under hösten har jag direkt insyn just nu och vill passa på att berätta varför jag tycker att den här yogalärarutbildningen är så SVÅR men också BRA.

För du måste TÄNKA SJÄLV. Redan första helgen då vi gick igenom yogans historia och en hel del filosofi så gjordes det inte i klassisk “lär dig detta, ta in detta, skriv ner detta” inlärning utan varje moment presenterades utifrån ett par vinklar och gruppen fick om och om igen komma med sina egna reflektioner, tankar och insikter.

Det tog TID. Och min hjärna var helt slut efter helgen efter att ha tagit in andras aspekter samt granskat mina egna. Som Vevve sa tidigt; det är grymt när vi tycker olika för då har vi mycket mer möjlighet att utforska ämnet från olika håll. Och precis så är det ju! Men du vet säkert själv hur mycket mer lättsmält det är att bara hålla med? … Eller att söka sig till fakta som man egentligen redan känner till.

Att gräva i det okända och utmana sina egna visioner är desto klurigare. Men också det sätt jag tror att kunskapen verkligen blir genomarbetad och det bästa sättet för de blivande yogalärarna att stöta och blöta kunskapen så att de sedan kan presentera den på SITT AUTENTISKA GENOMTÄNKTA VIS.

När vi gick igenom anatomi, var det inte heller i den typiska “ursprung – fäste på muskeln” typen utan mer som funktionell anatomi. Vi talade om olika variationer i kroppar som vi känner till och också hur mycket vi inte känner till eller ser så hur vi kan försöka guida eleverna att själva undersöka i sina kroppar vad som känns rätt och riktigt just för dem i de olika formerna. Att vara så närvarande och nyfiken i sin undervisning att man ser vem som kan ha nytta av en verbal eller fysisk assistering och hur man kan försöka få elever att “assistera sig själva”. Mycket SVÅRARE än att ställa en person i bestämda vinklar men miljoners gånger skönare yoga för den deltagare som får yoga för dessa KUNNIGA, NÄRVARANDE och ǸYFIKNA yogalärare.

Inga färdiga modeller, bestämda regler osv delas ut. Däremot ett smörgåsbord av metoder, modeller osv. Om och om igen hänvisar Vevve till att hitta sitt syfte, att veta varför man undervisar en viss sekvens, presenterar ett visst tema, undervisar med viss pedagogik. Det är inte sånt som är statiskt och alltid görs likadans, tvärtom – extremt dynamiskt beroende på vem man har framför sig och vad man som lärare vill dela i stunden.

Dessutom får eleverna ägna mycket tid åt sin egna personliga utveckling för att hitta in i sig själva och guida, dela och leda utifrån den styrkan och visdomen som finns där.

Jag tycker att det är här är ABSOLUT FANTASTISK UTBILDNING. Som sagt, den är svår, som i att den inte går att “glida igenom” utan den kräver engagemang och massor av nyfikenhet och kliver du in i den med det kan du kliva ur den med SANSLÖST mycket kunskap och jag tror även att du kommer presentera GRYMMA yogaklasser.

Just nu kör också Vevve en 21 dagars yogaguidning, här hittar du den första videon och här i communityn delas inspiration och pepp.

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.