Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

EVERYDAY YOGASCHOOL HELG 2 – Tematisering och sekvensering

Everyday yogaschools andra utbildningshelg är igång. Jag sitter på tåget på väg hem mot Hallsberg (återvänder med tidigt tåg mot Stockholm i morgon) och ser tillbaka på dagen.

Mycket kunskap har delats. Många reflektioner har luftats. Utvecklingssteg har skett. Vi har pratat om pedagogik, kommunikation och kroppsspråk.

De blivande yogalärarna har övat på att instruera utan ord, bara med ord, i kass hållning, med sprudlande hållning. Det har varit många skratt. Vi har pratat om hur man bygger ihop yoga-asanas i smart sekvenser i olika syften för olika grupper. Hur man syr ihop ett tema med rörelser. Med musik. Med sitt egna uttryck. På ett pedagogiskt vis.

Vi har talat om vikten av att veta VARFÖR man vill leverera en yogaklass och ett tema. Någon man vill berika omvärlden i någon form med; något man tror att den behöver liksom något man känner sig inspirerad att dela.

Det ligger SÅ mycket arbete bakom en yogaklass. Jag skulle vilja erkänna att för min del skriver klasserna numera nästan sig själva. När inspirationen är på plats kommer de liksom bara. MEN det ligger ju fortfarande massor av arbete. Åratal av klasskomponerande, utbildningar och framförallt massor MASSOR av egen praktik. Så det som känns lätt och självklart just nu har såklart bearbetats fram. Vilket blir tydligt för mig efter dagens utbildning. Det är ju faktiskt komplexa grejer att få ihop en grym klass. Och när man får ihop det, och tajmar sin egen energi med en grupp – MAGI.

Brukar du gå på yoga klasser? Har du funderat över vilket arbete som ligger bakom dem? Och vad tycker du, vad är det i en yogaklass som lyfter din upplevelse av den och som berikar dig?

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.