Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

You can call me… MASTER ;)

Direkt efter sjukgymnastutbildningen som jag avslutade 2012 påbörjade jag min master utbildning eftersom jag redan innan, liksom under, sjukgymnastutbildningen haft som ambition att bli forskare. Så jag gick igång med heltidsstudier under hösten som redan innan första terminen var avklarad hade dragits ner till 75% då jag varvade med instruktörsjobb och sjukgymnastvick. Succesivt märkte jag att det var väldigt kul att jobba och studietakten sänktes ytterligare till 50%, och när jag fick lite av mitt drömjobb som sjukgymnast/instruktör/gruppträningskordinator på en mindre träningsanläggning satte jag studierna på paus.

När vi flyttade “hem” till Hallsberg från Lund fortsatte jag studera på distans och satt med min uppsats och påtade hemma. MEN det var svårt att plugga på distans. Dessutom i ett nyköpt hus med stor trädgård, MYCKET annat lockade. Då min uppsats gång på gång behövde kompletteras tappade jag sugen totalt och ville lägga ner studierna.

Då sa min man att han skulle ge mig massage/kamma mitt hår eller liknande varje gång jag skrev på uppsatsen. Sånt jag älskar. Visst är jag lyckligt gift? 😉 Så jag skrev. Och han masserade. I timtal. Till slut blev den klar. På typ den dubbla tiden som den var beräknad att ta, men klar.

Därefter saknades typ 15 avancerade hp och när Mira föddes gjorde jag något försök att göra någon kurs, men att vara familjehem, deltidsjobba i det egna företaget och vara nybliven mamma gick inte så himla bra ihop med distansstudier. På något vis fick jag ändå 7,5 hp avklarade.

Så kom det ett brev i lådan. Utbildningen på Lunds universitet skall ändras och detta år är sista chansen att göra klart sina studier om man vill plocka ut en master i det gamla systemet. Så jag bestämde mig för att göra ett försök att läsa sista kursen ihop med Love, hans första 3 levnadsmånader.

… och det gick strålande. Mira var på förskolan 3 timmar per dag och Love ville allra helst sova på mitt bröst, vilket fungerade utmärkt med distansstudierna. Kanske var det till och med lättare för mig att hålla mig stilla och studera med världens gosigaste bäbis intill än, om jag hade varit fri att göra vad som helst och troligtvis hade hittat något som lockade mer än plugg.

De flesta kurser har varit spännande; Fysisk aktivitet och levnadsvanor, stress, smärtfysiologi, äldres hälsa, hälsopsykologi med mera.. en del har varit svårt; biostatistik, kvalitativa forskningsmetoder, UPPSATS. Så både spännande och utmanande under åren, och jag tror att just det utmanade, motståndet, gör mig extra stolt att examensbeviset trillade ner i brevlådan för några veckor sedan. Woop wooop!

Så om det blir forskning i framtiden ligger osagt, men möjligt! Du kan väl höra av dig om du behöver en Master Of Science i något spännande projekt? 😉

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.