Majja Lund
Yoga World
recept

Gräslökspesto till midsommarbordet!

Varför har jag inte hört talas om detta tidigare?! Gräslöken svämmar väl över hos de flesta såhär års?

Vi fick en hel kasse gräslök av Jensas jobbarkompis och jag funderade vad vi skulle göra med den. Skulle vi strö på potatisen skulle det räcka hela sommaren och mer därtill så ville göra något som kräver mängd. Det första jag tänkte på var torka, någon som testat?

Googlade lite recept och såg några varianter på pesto. Då alla innehöll någon jag inte tål kombinerade jag ihop själv och ungefär såhär gjorde jag (måttar ALDRIG när jag lagar mat så blir aldrig riktigt samma)

STORT knippe gräslök. Typ 1 dm i diameter.

Kanske 1 dl solroskärnor mixade med stavmixer

Kanske 0,5 dl rapsolja

Typ 0,5-0,75 dl bjäst (näringsjäst)

salt och peppar efter smak

Mixa ihop allt till en slät ljuvligt grön smet och ha på mackan, till potatis, pasta osv. SÅ HIMLA GOTT.

Gissar att den som tål nötter kan använda någon form av nöt och att det som tål/gillar ost kan använda parmesan ost eller annan ost istället för bjäst. Laborera och berätta hur det blev!

med kärlek,
Majja

ps. recept har ni nog aldrig sett i den här bloggen och kommer nog inte se mkt av framöver heller men vill ni ha mina 2 favorit-recept så är det dessa: ERIKAS BANANBRÖD och UNDER TIANS BOLOGNESE

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.