Majja Lund
Yoga World
Mindful majVardagsYoga

Mindre instagram och facebook under MINDFUL MAJ?

Jag skulle inte vilja vara utan instagram och facebook. Jag tycker det är kul att se vad vänner och bekanta har för sig och gillar forumen för att snappa upp vad kollegor i branschen har på gång, utbildningar jag vill gå och allmän inspiration. MEN jag har valt att nu under Maj månad enbart scrolla igenom flödena 1 gång per dag. Och det är när jag går sov-promenad med barnen. Så att det inte skall ta från den tiden jag har att leka med eller bara iaktta dem.

Det är faktiskt SVÅRT. Alltså det rycker på riktigt i min hand att plocka upp telefonen när jag blir sysslolös.

Men jag ska testa. Själva tanken på att bara kolla sociala flöden en gång per dag är avstressande tycker jag. Jag funderade kort på att plocka bort dem helt, men som sagt, jag tycker de är både kul och användbara så ser inte fenomenen i sig som något negativt. Bara mitt “beroende-beteende” kring dem, haha.

Hoppas inte jag kastar sten i glashus. Vi delar ju som ni vet mycket inspiration just över instagram, facebook, youtube och bloggarna nu under mindful maj. Jag tycker det är värdefulla kanaler, speciellt för mig som bor så att det inte finns något större utbud av yoga och meditation att tillgå IRL om jag vill bli guidad. Så använder själv mycket youtube, instagram och appar och trivs med det. Hur ställer du dig till och hur använder du sociala medier?

med kärlek,

Majja

2 kommentarer

  1. Jag hade uppehåll av sociala medier under en månad när jag var på semester utomlands för några år sedan. Det var jätte jobbigt, vilket jag själv inte hade tänkt att det skulle vara, men jag lyckades hålla uppe under månaden. I dag känner jag mer att om jag tycker det är roligt, varför ska jag då göra upphåll. Istället känner jag att jag inte ska behöva känna ett tvång av att vara på sociala medier men att jag är där för att jag tycker att det är roligt att följa vad som händer på istagram, facebook och youtube.

    1. Tack för dina reflektioner! Ja,jag tycker också det är roligt, men blir lite irriterad på mig själv att jag liksom “automatik” tar upp telefonen när jag inte har något att göra. Tror hjärnan mår bättre av en paus emellanåt 😉 Varför gjorde du ett uppehåll en månad för några år sedan? Vad var anledningen? <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.