Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Aktivitet, levnadsvanor och hälsa – högskolekurs

Jag har nämt tidigare att jag läser på distans nu under mammaledigheten. Det föll sig så då jag fick ett brev från Lunds universitet om att de ändrar ”Master of Science” programmet som jag påbörjade direkt efter sjukgymnastexamem (då min intention var att bli forskare) men som jag sen inte lyckades slutföra då uppsatsen drog ut på tiden och jag fick smak på att jobba istället. Nåväl, att utbildningen ändrad innebär att det är sista året för mig att göra klart examen annars behöver jag söka om. Så jag räknade efter, av 120 HP saknas… 7,5. Det är EN kurs på avanceraf nivå. Det borde jag väl kunna peta in när Mira är på förskolan 8-11 april och maj, och Love är rätt så chill om han blir vaggad medans jag läser..? Så jag gör ett försök. Du kan väl hålla tummarna för mig att det går vägen?

 

kursen heter ”aktivitet, levnadsvanor och hälsa” och känns jätteintressant. Första delen har handlat om vad tunga fysiska jobb innebär för hälsa och prestation, skillnader mellan män och kvinnor i arbetslivet och vad fysisk träning innebär för individens hälsa och prestation. Nästa område är motivation (mitt favvo!!).  Jag hoppas kunna dela med mig något av nytta till er längs vägen.

 

Med kärlek

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.