Majja Lund
Yoga World
VardagsYoga

Yoga för att balansera upp tillvaron

Jag praktiserar fysisk yoga dagligen. För mig har det liksom blivit lite som det klyshiga, “att borsta tänderna”. Jag behöver känna igenom och lirka igång kroppen på morgonen. Jag har vissa rörelser som ibland känns viktigare att få komma in i än att komma i kläder (Hehe, har just nu en mammaledig tillvaro med förmiddagsplugg så behöver inte komma i kläder förrän vid 11-tiden och förskolehämtning) … rörelser som öppnar vissa delar, aktiverar och väcker andra. Det handlar framförallt om bröstrygg, axlar, fötter, höfter och bål.

Men utöver de specifika rörelserna skiftar praktiken väldigt. En tid, framförallt efter förlossningen har jag velat ha struktur. Jag har använt program andra har skrivit, program jag själv har skrivit och till och med Astanga serien har jag bearbetat. …Velat ha en rutin.

…Och just nu, vill absolut inte följa mönster. Vill fullt ut känna in vad som behövs för dagen. Ena dagen armbalanser, andra dagen höftöppnare. I morse lekte jag på diverse sätt med kloss och rörelser.

Så det fick mig att fundera, varför skiftar det så?

Jag tror att jag låter den fysiska yogapraktiken balansera upp min tillvaro. Efter förlossningen var allting nytt, jag kände att jag behövde något tydligt, ett ramverk, att förhålla mig till på mattan eftersom tillvaron i övrigt var ett upptäckande i nya rutiner och en helt ny individ som såklart även förändrade oss andra till “nya” personer; mamma, pappa, storasyster. Spännande tider och härligt “ostadig” mark, men jag ville ha trygghet på mattan.

NU är jag inne i en tydlig rutin. Jens tar Mira till förskolan kl 08, Love och jag pluggar så intensivt vi bara kan under förmiddagen (just det, jag har gett mig på 7,5 avancerade hp på distans, får jag berätta mer i ett annat inlägg?). Kl 11 hämtar vi upp Miren Babiren, ger henne en smoothie och tar båda kidsen på långpromenad för lunch-sov (HEJJA vårvädret, jag är redan BRUN om kinderna!) Vi kommer hem, jag väcker barnen, lunch, lek lek lek pyssel pyssel pyssel skogen skogen skogen. Jens kommer hem från jobbet och jag passar på att springa en sväng om jag och barnen inte redan varit i utegymmet på eftermiddagen. Kvällsmat. Lite mera lek lek lek pyssel pyssel pyssel kanske någon spontan-dans när 2åringen bjuder upp (out of no-where ropar hon – NU dansar vi! I love it.) Dusch/bad. Läsa bok. Nattning. Mamman somnar med barnen. Ibland före barnen,hehe. Och så en massa amning mellan allt det där. Men det är sannerligen en rutin. Så jag antar att jag behöver vara spontan, inkännande och öppen på yogamattan just nu.

Tycker att det är coolt att detta liksom självreglerat sig i min tillvaro. Har du tänkt på varför din fysiska praktik ser ut som den gör?

 

Med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.