Majja Lund
Yoga World
gravidyogaVardagsYoga

Post graviditets yoga tips nr 3

Tillåt mig att vara mindre praktiskt konkret även idag så ska jag försöka vara superpraktisk och konkret i kommande inlägg?

Så tips nr 3 är TA DET FÖR VAD DET ÄR.

Efter graviditet och förlossning befinner du dig antagligen i en föräldraledighet vilket innebär att du är hemma med en, eller kanske till och med flera, andra individer.

En av de största utmaningarna för mig när jag blev mamma var att inse att mina behov kan inte komma först. Därmed inte sagt att de inte behöver uppmärksammas och tillgodoses men det måste ske på ett flexibelt vis. Inget har lärt mig att ta saker som de är och att vara i stunden, och inte i illusionen av den, som mina barn.

Det innebär t.ex praktiskt att vi ibland är i vårt mysiga yogarum (som fyllts på med leksaker och målarböcker för att roa tvååringen) och ibland rullar jag istället ut mattan mitt i lek-kaoset. Rätt ut i pysselhörnet och med baby-gymmet alldeles intill. Jag gör hellre min praktik ihop med barnen, mitt i vår livsmiljö än inväntar stunden jag kan vara för mig själv eller gå till studio. För mig är det tusen gånger viktigare att den dagliga praktiken funkar och på det här viset gör den det.

Ibland blir praktiken avbruten tusen gånger (jag har skrivit tidigare om intervall-yoga!) ibland inte alls. Ibland vaknar jag före barnen och yogar själv, ibland klättrar tvååringen över hela mig, ibland yogar vi ur hennes yoga-sagoböcker med lillebror liggande på mattan… jag kan aldrig veta i förväg hur dagens praktik ska bli, men jag kan göra det bästa av det i stunden.

… och jag älskar det! Har mer tid på mattan nu än någonsin, oftast en timme om dagen. Älskar att landa i kroppen, vara på marknivå med barnen och samtidigt ge dem en positiv och nyfiken syn på yoga.

 

Med kärlek

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.