Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

TIPS mot nattlig rethosta!!

Måste dela detta bums om det är fler, liksom jag, som för tillfället hostar ihjäl sig på nätterna!

Jag skrev igår att jag hostar och snorar förfärligt och fick ett tips om att skiva lök, lägga i vatten och ställa bredvid sängen. Hmmm, tänkte jag, stor chans att det inte funkar men ingen chans att det skadar så varför inte?

Och hör och häpna, jag har hostat BETYDLIGT MINDRE i natt. Så jag måste få dela tipset vidare direkt om någon mer vill testa.

Min kära man säger att jag bör påtala möjligheten om “regression fallacy”, dvs att hostan helt enkelt börjar lägga sig naturligt. Att oavsett lök eller ej så skulle jag ha hostat mindre i natt. Och ja, det är möjligt. Och eftersom jag har skrivit både C och master-uppsats vet även jag att man inte kan tillskriva ett fenomen för mycket cred utan utförligare undersökning och det kan även vara strepsils eller den heldag av vila i går som gjort natten mindre hostig.

Men OM det skulle vara löken i vattnet, kan då någon förklara för mig vad det är med löken som skulle kunna minska hosta? Alltså, man känner ju tydligt när man skär den att den påverkar ögonen, hehe. Och Jensa säger att det luktar förfärligt mycket lök i vårt sovrum (min näsa är allt för förstörd för att uppfatta det), så den sprider sig uppenbarligen på något vis.

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.