Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Varför blir man sjuk när man är ledig?

(Ni vill inte se mitt dystra, slitna face just nu så plockar in en bild (ovan) från yogastudion som får illustrera de kopiösa mängder te jag drar i mig för tillfället. Namasté skylten hamnade där av misstag en gång under städning, men jag tyckte det blev en rolig ord-vits och lät den stå kvar. Namas-te?)

I fredags gjorde jag min sista arbetsdag. Planen var att ladda upp sista 2,5 veckorna till BF, hinna hänga extra med familjen, bona och dona hemmavid och så vidare.

Mira hade varit sjuk hela veckan så för första gången har vi fått turas om och pusslat ihop vab för att hon skulle kunna vara hemma tis-fre. Fredagen var hon relativt pigg men fortfarande lite hostig. Samma kväll började jag också torr-hosta.

Jag har visserligen hostat från och till ett par veckor nu, men har ärligt talat inte bekommits direkt av det plus att det verkar som att ALLA mer eller mindre hostar just nu?! Är detta ett Närke-fenomen eller märker ni av det i fler delar av Sverige?

Nåväl, eftersom jag inte känt mig hängig, haft ont i halsen osv har jag inte räknat det som sjuk eller avstått vare sig jobb eller enklare styrketräning (är ju ändå hög-gravid så några pulspass blir det inte precis). Men nu jäklar går det inte att inbilla sig annat. I lördags hostade jag ännu värre än under fredagen och sen har det bara ökat. Värst är nätterna. Torrhostan är galen, och jag är uppe och dricker vatten, honungste, tar strepsils, snyter mig hysteriskt (är knallröd och öm under näsan numera) och dessutom sov jag redan innan som en kratta eftersom bäbisen i magen är VILD och sparkar upp mig minst varannan timme.

Jag har dock vaknat med god energi, tiiidigt, oftast före kl 05, vilket har passat bra för, som jag skrev i förra inlägget, min meditationsrutin. Men i dag gick jag upp strax före 08 med resten av familjen, åt frukost och fick faktiskt sen gå och lägga mig igen. Somnade om som en stock och för mig är det ett tydligt tecken på att något är knas i kroppen.

Har inte feber och har varit relativt pigg och kunnat göra grejer dagtid under veckan, men nätterna är verkligen kassa. Och idag är jag som sagt, riktigt hängig på dagen också så jag kan liksom inte säga att det “ljusnar” än eller vad man ska kalla det.. det har liksom inte “vänt” än.

Det jag funderar över är att jag har inte haft EN ENDA sjukdag sen Mira kom. Det är över 2 år sedan. Och samma dag som jag nu går hem på grav-ledighet brakar det här loss. Vet att så många säger att det är vanligt att bli sjuk när man blir ledig, what’s up med det?! Vad är era erfarenheter?

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.