Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Meditationsrutin – plötsligt händer det.

Jag kan inte bestämma mig om titeln på inlägget ljuger eller inte… alltså det känns som att plötsligt har det hänt. Jag har fått in en meditationsrutin! Får man ropa “hej” efter bara en vecka? För mig handlar det mest om känslan, att jag just nu vaknar på morgonen och vill sätta mig och meditera. Klickar inte igång telefonen mer än nödvändigt (använder instagram och en app till meditationen, återkommer till det!), går på toa, gör en kopp te och sätter mig. Bam.

Jag har ju nämnt tidigare att för mig är det ett stort steg att gå från att starta dagen med en löptur till att istället starta lite långsammare med yoga och ibland till och med så stillsamt som yinyoga. Men meditation?! Vad händer?!

Det kan bero på att vi nu är i gravid-vecka 37 och jag har hört att man blir mer introvert osv då, i förberedelse för förlossning osv, och det är mycket möjligt att något sådant är med och spelar in.

Men jag är också extra motiverad av att Vevve bjuder på dagliga mediationer tidigt på morgonen, så jag vet att det finns en ny meditation som väntar när jag vaknar. Och både hennes sätt att guida och de övningar hon valt so far, har fallit mig precis i smaken. Så jag tycker det är skönt, för jag har testat olika men inte funnit någon form av guidad meditation som jag trivts med tidigare.

För jag HAR försökt skapa rutin tidigare. Det är därför jag inte vet om titeln ljuger? Det hände ju inte plötsligt på första försöket, snarare är jag inne på kanske 7-8 försöket, hehe. Och något får mig alltid att falla ur, och jag kan inte minnas att jag någon gång kommit till känslan av att jag längtar. Att jag VILL meditetera med hjärtat mer än att jag vet med hjärna, förnuft och vetenskap att det är good stuff.

Så jag försöker göra Vevves medition dagligen, dessutom lägger jag till 2-5 min tyst meditation från gratis delen av appen Calm. Det jag gillar med den appen är att jag får ett tänkvärt citat varje gång jag gör min dagliga meditation. Och en sån sucker för citat som jag är, så motiverar det mig faktiskt lite extra!

 

Vad är din relation till meditation?

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.