Majja Lund
Yoga World
VardagsYoga

Vardagsglädje

Njuter lite extra måndagar. Skrev ett inlägg på instgram om känslan av rikedom när jag får ha det så bra “i vardagen”. Självklart betyder det inte rosa moln och total lycka en hel dag igenom (…mer om det när jag har ett kommande inlägg om dukha och sukha – cliffhanger ) utan graviditetsmånad 9 bjuder på sura uppstötningar och lite småtrött kropp, en 2 åring bjuder på tålamodsprövning och idag har vädret i närke både erbjudit snöstorm och vår-sol. Hehe. Men i det stora hela kan ju en dag få kännas fantastiskt fin ändå.

Att just måndagar känns så bra för mig tror jag beror på att jag förlänger helgen med att börja jobba 15.45, så kan lämna Mira strax innan det på förskolan och vi har gott om tid att hänga under dagen.

Vaknar jag tidigt, vilket jag oftast gör, hinner jag meditera och yoga en timme innan resterande familj vaknar. Under dagen brukar vi försöka få till något som roar Mira (idag pussel och stämplar), något som roar mig (idag – utegymmet) och något som gör nytta för familjen (idag sortera tvätt och preppa matlådor). Dessurom LUNCH-SOV, woop woop!

När vi får till detta är jag helnöjd. Går till jobbet med ett leende och vet att jag har en härlig kväll med fina deltagare och sköna klasser framför mig. SANN VARDAGSLYX helt enkelt, så tacksam!

Citatet min meditations-app Calm gav mig i morse satte ord på det så bra:

I would maintain that thanks are the highest form of thought;

and that gratitude is happiness doubled by wonder. (Gilbert Keith Chesterton)

Tacksamhet är sannerligen en ljuv känsla, och just förundran över att vardagen kan få vara så rik förundrar mig faktiskt. Vilket såklart förstärker glädjen och skapar just tacksamhet.

Vad gläds, förundras och känner du tacksamhet för idag?

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.