Majja Lund
Yoga World

Inser att vissa dagar är det någon slags intervall-yoga jag sysslar med, speciellt när Mira (snart två år) och jag är hemma själva. Det kan se ut såhär en morgon:

Mjuk liggande yoga med Mira klättrandes över kroppen – hon verkar blodsocker låg, vi hämtar en banan – återgår till core-aktivering på yogamattan – kommer på att Mira ska borsta tänderna efter bananen, borstar hennes tänder – tillbaka till yoga mattan, kanske lite höftöppnare, läser ev en bok ihop med Mira samtidigt i en dubbelduva eller så – kommer på att jag vill göra stående positioner och får leta fram några pussel eller liknande åt Mira så hon roar sig själv – stående positioner där jag växelvis får beröm av Mira (heja mamma osv) och växelvis berömmer hennes pussel-skills – så småningom landar vi i savasana. Jag på rygg och hon på magen. Suuupermysigt till Miri börjar åka kana på mig eller hoppa studsmatta på bäbisen i magen och vi avrundar praktiken.

Kan låta oskönt men är det absolut bästa sätt jag vet att yoga just nu. Älskar att Mira vill vara med så mycket på mattan och tro det eller ej slappnar jag verkligen av även med min lilla ap-unge klättrandes över ryggen i balasana. Antar att det beror på att jag yogat länge nu och kropp och sinne blir mer och mer vant att komma ner i varv och samlas ihop oavsett yttre omständigheter. Beror säkerligen också på dagsform, ibland behöver jag vara i freeeeed, men oftast berikar det min praktik att den är lite intervall-lik och kaos-artad, det får den att kännas som en del av livet, inte ett avbrott från livet.

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.