Majja Lund
Yoga World
Okategoriseradeyogaevent

Tillbakablick Yoga Boost Mariefred

Några veckor har passerat sedan den härliga yogaboosten i Mariefred. Tack för ett jättefint och välordnat arrangemang!! Tänkte drömma mig tillbaka och ge er några godbitar från klasserna.

Morgonen inleddes med vinjasa med Karin Sjödin vilket var välbehövligt efter 2 timmar i bil, hehe. Skönt flöde med andetaget i fokus. Egentligen som man borde börja alla dagar? Eftersom det väcker kroppen, landar närvaron och får igång energin. Jätteskönt iallfall!

 

Senare “willpower” med Anna Lindh. Såg extra mycket fram emot att få yoga för Anna eftersom jag vet att hon är en fantastiskt instruktör med sina kreativa flöden, välvalda musik och dynamiskt guidande röst. Såg också fram emot att få krama på Anna, eftersom det är min (mycket uppskattade!) tidigare chef nerifrån Gerdahallen och kollega genom Springtime. Tyckte extra mycket om Annas instruktioner om att luta sig tillbaka i kroppen som att det var ens allra skönaste soffa hemmavid. Det är ju trots allt den viktigaste boning vi har.

Sen Hatha Yoga med Erika Kits Gölevik. Men tidigt i klassen slog mitt blodsocker i botten (jag planerar inte klasser och mellanmål som jag kanske gravid-borde) så fick vackert sätta mig vid sidan av, tugga på min overnight oats och se golvet framför mig precis fullproppat av yogis flöda av rörelser. Men det var fint att hinna anteckna lite extra och Erika delar väldigt kloka, lätt förståliga tankar under passets gång. Jag följer henne även på instagram för inspiration och uppskattar verkligen idéen om att “röra sig som man vill känna sig”. Att rörelse är något väldigt levande, individuellt och unikt och att vi kan få ut mycket mer av rörelse än att göra ett visst antal reps med viss belastning. Vissa dagar behöver man ju känna sig stark, andra mjuk, ibland vill man röra sig för att höja energi, andra dagar lugna eller bibehålla den. Tror vi alla mår bra av att reflektera över både hur vi använder oss av rörelse och hur vi KAN använda oss av den.

Därefter workshop i handstående med ljuvliga Anci Näslund. Anci har en oerhört behaglig energi, varm, lekfull, både nära till skratt och djup, och jag är så glad att ha fått arbeta tillsammans med henne flera gånger nere i portugal. Hon är en sådan person som liksom gör rummet lite varmare när hon kliver in. Och dessutom är ju inversioner en av mina favoritgrejer så njöt verkligen av den här timmen. En övning som var alldeles ny för mig var att stå 3 steg ut från väggen med rumpan mot väggen, korsa benen och sedan hoppa benen upp mot väggen i 90 grader. Såg SVÅRT ut, men var inte det. Tvärtom, energiboost och bra aktivering av core i hela kroppen, testa!

Till sist, yinyoga med Maria Moberg, vilket var ett välbehövligt avslut. Tror alltid att det är till gagn att avrunda en heldag och liksom påbörja återhämtningen med hjälp av yin-yoga.

 

En härlig dag som jag hoppas på att kunna ta del av igen framöver! Jag förstod från arrangörerna att vi kan se fram emot YogaBoost Mariefred nästa höst igen, så håll utkik när det blir dags och hoppas vi ses där.

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.