Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Matt Giordani – Fly, Float and Balance

Fredagens andra workshop var 3 timmars armbalanser med Matt Giordani . Matt var den instruktör som gjorde starkast intryck på mig efter Yoga Games i Stockholm. Han är inte så stor och lång, men hans energi fyller rummet. Han har liksom en 110% närvaro som gör att, iallafall jag, känner mig trollbunden och totalt närvarande praktiken igenom. Han använde ingen musik under klassen så det blir väldigt avskalat och genom att ha oerhört starka och effektiva instruktioner tas man (eller jag iallafall) väldigt djupt in i kroppen både fysiskt men också mentalt genom närvaron. Jag uppskattar att han talar om anatomin, nämner vilka muskler som aktiveras och jag förstår att vissa (som inte är anatomi-nördar eller sjukgymnaster) blir en aning förvirrade av detta, MEN själva instruktionerna i positionerna är så klockrena att alla får KÄNNA vilka muskler han pratar om. Kombinationen av teori + praktik passar mig perfekt. Jag hade velar ha denna typ av undervisning under sjukgymnastutbildningen, hehe!

Något som satte sig hos mig denna gång var “Don’t trust yourself blindly, BUILD your trust” Inversioner och armbalanser handlar om kroppskännedom. Och självkännedom. Hur reagerar och agerar jag både fysiskt och mentalt och hur kan jag bygga upp tilltron och förmågan i mig själv. BUILD your trust. Underbart.

Vi jobbade oerhört mycket med grundning och aktivering av händerna eftersom Matt menar att man inte sätter sig och gasar i ett fordon utan bromsar. Och i handbalanser är det fingrarna som är bromsen. Så vi behöver kunna navigera dem.

Vi fick jobba mycket 2 och 2, samt 3 och 3 och angående att använda vägg tyckte Matt att man helst ska undvika det. Att låta den här typen av praktik vara en påminnelse om att man inte klarar sig själv (i yoga eller i livet), och inte heller behöver göra det. Det finns säkert någon som vill praktisera ihop med en. En härlig tanke. Men man kan såklart använda väggen som säkerhet, men Matt rekommenderar att vid olika typer av handståenden så undviker man i det längsta att nudda den.

 

Hur praktiserar ni era inversioner?

 

Med kärlek,
Majja

 

2 kommentarer

  1. Fint inlägg. Jag tycker vägg är bra, det var länge attt jag inte använde vägg (gick på en klass där läraren inte rekommenderade det) och varje gång vi skulle träna på inversioner blev jag osäker och vågade inte riktigt försöka. Sen kom en ny instruktör och där använde vi vägg, det tog inte lång tid efter det att jag vågade släppa väggen och stå själv.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.