Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Ulrica Norberg – Slow, Flow and Restore

Jag (och blogg kollegan Nellie ) inledde Yoga Games malmö i fredags med 3 timmar workshop i Slow, Flow and Restore med Ulrica Norberg.

Ulrica berättar, på sitt härligt dynamiska vis, om vad Sankalpa är. Att känna sin egen intention. Mycket ångest skapas genom att man försöker följa andras intentioner och visioner. Och självklart vill vi väl alla gå vår egen väg, men hur ska man veta vad det är för någon?

Jo, ett sätt att tänka, se och känna klarare är att slappna av. Att emellanåt att ta sig ur kroppens aktiva sympatiska system in till det parasympatiska, avspända. Ulrica liknar det parasympatiska tillståndet vid att en bil-förare ska vara vaken och avspänd för att navigera på bästa sätt i trafiken. Restorative yoga kan vara ett redskap för att hitta in i detta tillstånd i sig själv, och avspänning påverkar och effektiviserar oss både på ett mentalt och fysiskt plan.

Hon skojar om att för några år sedan hade knappt någon valt att gå på denna workshop men i fredags var salen nästan full och det är glädjande att fler och fler inser värdet i förmågan att spänna av. Det finns säkert de som fortfarande tänker att denna typen av yoga inte bränner fett eller bygger muskler. Men en kropp som går med hög spänningsnivå och stress bränner inte heller fett eller bygger muskler. Tvärtom, vi vet nog alltför väl, att en stressad kropp på sikt degenereras.

Återhämtning är att skapa plats mellan andetag och tankar. Ur det utrymmet uppstår de klokaste tankarna och energin. “Vi behöver slappna av för att kunna använda allt vi har och förstå att vi har allt vi behöver”.

Flödet vi jobbar med är långsamma, inkännande och upprepande rörelser som sedan landar i yin positioner och till sist pranayama. Ulrica liknar det vid ett långkok – först rör man ner alla ingredienser och smakar av (känner in rörelserna) därefter låter man det sjuda (yiiiiin).

Detta var mitt första möte med Ulrica Norberg och hennes version av yoga och det var en härlig upplevelse! 3 timmars workshop gick snabbare än vad jag kunnat tro.

 

med kärlek,

Majja

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.