Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Prioriteringsövning

Skrev häromdagen om intentioner ,  tanke-riktningar.

Men om man inte vet hur man ska rikta sina tankar då? En bra grej jag tycker man kan göra från och till är en prioriteringsövning. Den går till såhär, du ritar dig själv i mitten av ett blankt papper. (du kan vara en streck-gubbe, det är inget konstnärs-test)

Runtom kring dig skriver du ner (eller ritar) allt som känns viktigt för dig.

Därefter ringar du in det som i nuläget har tillräckligt stort utrymme i ditt liv.

Därefter ritar du hjärtan kring det du tycker behöver mer utrymme (behöver få mer av din tid, energi osv)

Du kan också göra en lista i kanten av pappret där du skriver ner vad som i nuläget tar av ditt utrymme (din tid, din kraft osv) och se om du kan förändra något i ekvationen. Kan något i kant-listan ändras, sättas åt sidan ett tag osv för att “hjärtana” skall få mer plats?

När du tittar på huruvida något skall flyttas på osv, försök tänka “utanför boxen”. Du kanske vill ha mer ledig tid, men kan inte gå ner i arbetstid pga ekonomi. Så kanske du har abonnemang på tusen miljoner tv-kanaler. Genom att säga upp dem skulle du spara pengar, vilket kan frisätta tid. Och kanske låter bli att “slö-titta” på serier. Vilket också kommer ge dig mer tid. Så försöka vrida och vända på hur saker kan förädras.

Genom den här övningen kan en intention skapas tänker jag, oavsett om du kan förändra något i nuläget har du gjort prioriteringsordningen något klarare för dig själv. Om så bara i tanken. Vilket kanske inte är så bara?

Lycka till!

 

med kärlek,

Majja

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.