Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Sommarens läger, en sammanfattning!

del av innehåll sponsrat av Godmorgon Juice

Den här sommaren har jag hållit två läger med olika teman här på Närkes riviera (haha, en av vätterns stränder) tillsammans med framförallt fantastiska Frida Ekholm och även fler otroligt duktiga instruktörer.

Jag kommer säkert i olika blogg-inlägg gå in på detaljer och funderingar som dykt upp i samband med dessa helger (så många möten och aktiviteter, självklart kommer man till många insikter och funderingar vilket jag tror blir massa bra blogg-material 😉 ) men jag tänkte ge er en kort sammanfattning först och främst.

Det ena lägret hade tema KICK ASS och skulle vara en (rejäl) spark i baken mitt i sommaren. Ett fysiskt krävande läger i högt tempo och med rörelseglädje och gemenskap i fokus. Det andra lägret var MIND BODY som tema och vi jobbade med fysiska aktiviteter som knyter samma kropp och huvud (kanske även själ?)

Gemensamt för båda lägrena är att av vi på fredagen inlett med Freepower, en träningsform där man får möjlighet att släppa UT energi, känslor med mera.. att liksom TÖMMA för att senare kunna FYLLA PÅ under helgen. Därefter har deltagarna fått börja känna lite mer på varann med hjälp av olika former av acro/par-yoga.

 

Den första kvällen har vi efter gemensam middag gjort olika lära-känna/migel-lekar. Se mitt senaste inlägg för mer tips kring detta!

 

Frukosten har vi intagit intill våra små röda stugor och vi dukar upp en rejäl frukostbuffé eftersom dessa dagar kräver extra mycket energi. I sommar har vi fått prova-på Godmorgon juice som har passar perfekt i olika smaker på frukostbordet. Tror att mango/passion var den som gick åt snabbast!
När magarna är sådär “efter frukost proppfulla” brukar vi göra en workshop eller ett lugnare typ av pass, för att senare innan lunch hinna svettas mer ordentligt. På det mer fysiskt krävande lägret har vi t.ex. lagt in styrke-teknik och på det stillsammare lägret olika typer av yoga (med fokus bl.a. core och balans)

Under båda lägren höll jag en föreläsning/workshop i mental träning och tips och tankar om den potionerar jag ut i små doser här på bloggen.Vi fick också lyssna på Anders Ekholm som genomfört diverse äventyr. Jag kan liksom inte sammanfatta det här riktigt, men tycker att det är enormt inspirerande att ta del av någons historia, som på olika vis klarat av extremt utmanande saker. Och det har han verkligen. Och jag tror att vi alla fick oss tankeställare, framförallt kring att passa på att använda kroppen när man har möjlighet till det.

Vi håller lunch-pausen relativt kort, då vi har full-späckade scheman dessa dagar. Men även efter lunch lägger vi ett lugnare pass så att maten inte skall åka hiss i magen. Eftermiddagarna har sett lite olika ut, på det lugnare lägret har vi gjort andningsövningar, soma-moves och dansparty. På det tuffare lägret har vi haft självförsvarsteknik, löpteknik och simning.  Gemensamt har de båda att det allra sista passet på helgen, söndag förmiddag, ska vara en svettigare ur-laddning. Så på mind-body dansade vi afro-dans på stranden. Jag får lite gås-hud bara av minnet. SÅ fint. Och på kick-ass lät vi deltagarna köra ett riktigt svettigt styrkepass till dunka dunka musik, två och två i sanden och vattnet. De blev svettiga, smutsiga och samtliga överträffade vad de trodde att de kunde klara av och sken som solar vid avslut. Även det, absolut ljuvligt fint minne.

 

Riktigt härligt att blicka tillbaka på detta, sitter här och ler för mig själv. Kanske blir du sugen att vara med nästa år?

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.