Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Gravidkroppen och yogan

Berättade i mitt förra inlägg att jag är gravid igen. Ni som läst min blogg en längre tid kanske minns hur kasst jag mådde med Miri i magen, MYCKET illamående, Sjukt TRÖTT och ofta sjukskriven och sängliggande. Minns att jag gick till yoga-mattan för att skapa lite kontakt till en kropp som jag helst ville slippa kännas vid..

Så är det inte denna gång! Illamående, ja! Om jag inte äter ofta. Men det gör jag gärna så det är inget problem, hehe. Jag har mycket mer energi och mår bättre i kroppen denna graviditet. Kanske är det ofta olika, men det kan också bero på att jag bemöter den här graviditeten på ett helt annat vis.

Med Mira ville jag gärna behålla min “vanliga livsstil” och försökte både styrketräna ganska tungt, springa en hel del, jobba och fixa och dona hemma. Den här gången softar jag mer. Har lagt stor del av träningen åt sidan, ser det som tillräckligt att hänga lite i utegymmet med familjen eller göra korta TRX pass ihop med Mira som träning. Rör mig så mycket ändå, långa långsamma skogpromenader med en ettåring är kanske precis vad som passar gravidkroppen.

Jag tänker försöka låta bli löpning ett bra tag faktiskt (fast vi får se hur det går, haha) eftersom jag upplevde att bäckenet blev väldigt ansträngt i efterhand av att ha sprungit långt in i graviditeten och 2 veckor (!!) efter förlossningen igen. Då, i stunden, kändes det otroligt starkt och bra, men några månader senare började jag få ömma känningar som håller i sig.

Så mindre eller helst ingen löpning, softare inställning till träning men MASSOR av YOGA. Har så sjukt stort längt till mattan. Går ofta upp 5.30-06 tiden för att få runt 45 min mer fysiskt, uppväckande flöde och har landat med Yin-Yoga på kvällen 20-30 min när Mira somnat. Är kanske extra nyfiken på kroppen, som förändras typ varje minut nu.. Njuter iallafall max av min yoga och det är härligt! Vad är er relation till yoga just nu?

 

med kärlek,

Majja

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.