Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Medveten Närvaro – Life Hack?

Läser just nu den här boken; You Are Here av Thich Nhat Hanh. Den handlar om medveten närvaro, eller det kanske mer vedertagna begreppet Mindfullness. Att vara här och nu.

Det som står är långt ifrån rocket science och inte heller egentligen några nyheter (för mig iaf), men den är verkligen behagligt skriven och får mig att tänka till varje kväll.

Som det här stycket om kärlek:

This is not a theory; it is a practise. Wheter the object of your love is your heart, your in-breath, your physical body, or your baby, whether it is your son, your daughter, or your partner, your declaration of love is always the same. It is: “Dear one, I am here for you.”

Är det inte det mest kärleksfulla vi kan ge oss själva eller andra; närvaro. Att se och lyssna på varandra och oss själva. Att finnas där för varandra och oss själva.  Testa att säga det till dig själv; Dear one, I am here for you.

Jag tycker också att det händer något mer när jag landar i närvaro. Tiden saktar av en smula. Den där tiden som vi pratar om att den rör sig så fort, så fort. Tänkte också på detta när jag hörde Vevve och Saras podd Yoga 360, och de talade om att stå på händer. Att när man befinner sig upp och ner saktar tiden liksom av. Jag har samma känsla i inversioner, och härleder det till den totala närvaro det krävs av mig för att inte trilla omkull.

Så jag tänker, är inte detta ett life-hack i våra snabbt snurrande liv? Medveten närvaro för att sakta av. “Hack” för mig är ett trick (kanske ett fusk?) man tar till t.ex. i tv-spel för att nå framgång. Medveten närvaro känns långtifrån fusk, och kan tyckas för enkelt för att vara ett “trick”, men ändå är det ju så svårt för oss. Våra tankar drar hit och dit, framåt och bakåt. Och att just lära oss att samla dem i nuet är kanske det bästa trick vi kan lära oss?

 

med kärlek,

Majja

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.