Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Det man är bra på och det man behöver

Jag vet inte hur ni känner, men jag landar oftare i att göra saker jag är bra på… Eller jag gör hellre det jag kan än lär mig nytt. Är nästan pinsamt rädd för elektronik och elektricitet faktiskt. När en propp gick i yogastudion frågade jag gruppen om någon kunde med att byta hellre än att jag försökte göra det själv. Och det kunde någon hjälpa till med tack och lov. Frågan är nästan om jag hade försökt själv eller om vi hade fått yoga utan musik till levande ljus i annat fall.. hehe. Just att byta propp var dock inte så komplicerat så händer det igen kanske jag mäktar med att fixa det. Jag kikade iallafall hur det skulle göras. Jag tänker att fenomenet med att göra det man kan kanske allra mest handlar om lathet? Om en lampa slocknar hemmavid låter jag den vara tills min man kan fixa det, trots att jag nog skulle kunna ordna upp det själv. Och ibland kan jag lämna en pryl ur funktion där batteriet behöver bytas helt enkelt för att jag har dålig koll på vart nya batterier förvaras. Lat, yes.

På yogamattan då, hur gör du där? Återkommer du till rörelser du är bekant med och kanske de du rentav känner dig “bäst” på, eller testar du nytt? Utgår du någon gång ifrån det du har svårast för? Ibland kan det ju faktiskt vara just det som behöver bearbetas.

Jag vet att balans kan vara en sån akilleshäl för många. Vilket jag (med relativt god balans) tycker är lustigt då just balans går ganska snabbt att träna upp? Själv har jag länge dragit mig för rotationer. Tycker inte att jag “kommer så långt” och får svårt att andas. Som säkert många nybörjare känner för yoga överlag, hehe. Men jag har gett mig själv som utmaning att jobba extra mycket med rotationer. Genom rygg, höfter och axlar. Som t.ex. i övningen ovan eller nedan. Fast (i den nedan) det tog såklart ett tag innan jag kunde greppa stortån bakom ryggen. Jag tänker mig också att knät kanske hamnar närmare golvet en vacker dag?

Vad skulle du vilja utvecklas i på yogamattan?

med kärlek,

Majja

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.