Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Att säga AJ.

Den lilla mini-gurun på bilden ovan (som berikar yogan med pusskalas) lär mig SÅ mycket om livet.

Den senaste tiden är hon mycket för uttrycket AJ. Hon säger aj när hon gör sig illa, t.ex. krockar med något. Först säger hon aj och sedan pekar hon på det hon krockade med och säger “dääär”. Som att hon identifierar källan till obehaget. Hon testar också att nypa dem i sin närhet och samtidigt säga aaaaaj? Som att hon undrar om det gör ont. Vilket verkar sympatiskt kan tyckas. Men om man svarar “ja, det gör ont. Det är aj” kan det mycket väl hända att hon klämmer ännu hårdare så jag hoppas att det bara är en övergående utforskande period, hehee..

Men allra mest intressant tycker jag att det är att hon har börjat säga aj när hon inte får som hon vill. T.ex när hon inte får plocka saker ur soptunnan och man stänger skåpsdörren för henne. Aaaaaaj. Som att det gör ont i henne att inte få som hon vill. För mig (och säkert för fler av oss) är aj framförallt förknippat med en fysisk upplevelse. Kanske behöver vi bli bättre på att lägga märke när något annat känns som aj innifrån. Typ när någon (eller vi själva) säger något sårande till oss, när vi inte får till saker så som vi vill osv… jag är inte helt klar i min fundering, men jag blev nyfiken av fenomenet. Att utforska och identifiera lite mer vad som är aj, förutom att trampa snett eller slå huvudet i en bordskant you know…

Vad tror ni?

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.