Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
YOGA WORLD
Annons
Annons
Annons
Annons
Intentioner

Rotationer

Jag trivs väldigt bra med att guida de här årets första yogakurser utifrån teman som både går att förankra fysiskt och mentalt. Sjukgymnasten i mig trivs med att förklara och förstå kroppen anatomiskt och funktionellt och drömmaren/flummaren i mig älskar att låta samma resonemang landa i något filosofiskt som utmanar tankarna.

När vi jobbade med rotationer gjorde vi det också med fokus på att grunda de delar som är i kontakt med mattan (root to rise) och med uppmärksamhet till den inre linjering av alla kroppsdelar. Utifrån grund och linje började vi skruva. Åt olika håll i olika leder och jag tror att lederna mår bra av detta. Speciellt kring ryggraden där små muskler sitter mellan kotorna i diagonala mönster vilket gör att just rotationer erbjuder en möjlighet att sträcka ut dem.

Mentalt har vi bearbetat tanken om att vrida och vända på saker. Sätta dem i olika perspektiv. Att prova att ta någon annans perspektiv och att kanske inta ett tids-perspektiv och ibland fråga sig “vad gör det om hundra år?” när vi fastnar i vardagsgrubblerier (visst är det inte bara jag som gör det?! Haha!).

Att vrida och vända kan också innebära att leta efter något gott, i de flesta situationer iallafall. Jag tror på att “när vi ändrar hur vi ser på saker, ändras sakerna vi ser på”. Eller lite snyggare på engelska “when you change the way you look at things, the things you look at change”.

 

med kärlek,

Majja

 

Annons
Annons

Populärt från Yogaworld.se

Lämna en kommentar