Majja Lund
Yoga World
Intentioner

Intention – Maya

Spinner vidare på intentionstemat här på bloggen, och vill dela den intention vi jobbat med i Hallsberg denna vecka. Maya – illusioner.

Illusioner kan liknas vid slöjor vi bär för våra ögon, öron och som färgar vår upplevelse av, ja, egentligen allt. De här slöjorna kan bestå av erfarenheter och minnen, det kan vara djupa sår och trauman. Men jag tänker att det kan också vara småsaker, vilket jag har lättare att relatera till kanske för att jag har lättare att upptäcka de “enklare” slöjorna.

Jag upptäcker oftast mina illusioner när jag kommer på mig själv med att bli irriterad, sur eller arg. Det ligger inte i min natur och därför förvånas jag när dessa känslor dyker upp. Jag kan då (oftast) tydligt härleda dem till sömnbrist, blodsockerfall eller koffein-brist. Och att inse detta gör inte att jag känner mig mindre irriterad egentligen, men jag kan distansera mig till situationen som just då irriterar mig och på så vid minskar irritationen.

Typ att 7-åringen för hundrade gången frågar “vadå” istället för att lyssna direkt. Ibland, efter många nattliga amningar och på tok för många dagar utan ens 10 minuters egentid, vill jag snäsa “men lyssna dåååå”… Men när jag kommer på vad som egentligen orsakar min irritation kan (ibland) sätta den åt sidan. Då ser jag situationen på ett annat sätt och då kan jag minnas hur det kändes att vara barn och tycka att det var lättare att fråga “vadå” och låta någon upprepa sig istället för att tänka efter; vad sas precis. Det verkade liksom logiskt då och var verkligen inte ett sätt att försöka reta gallfeber på den vuxna befolkningen. Haha, minns ni också?

Så det kan vara en typisk vardags-illusion för mig. Att jag får för mig att någon sådan småsak är irritations-värd. Och insikten om maya gör att jag (ibland) kan bortse från min egen illusion och istället uppleva vad som verkligen sägs, eller upplevs, och så förhålla mig till det. Pretty good stuff you guys. Kanske ska du också reflektera när och hur du kan bli medveten om någon “slöja” du bär?

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.