Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Motstånd och utveckling

Så glad att vara igång med yoga och dansklasserna hemma igen. Så glad att möta alla deltagare igen. Dansklasserna har inneburit nya koregrafier som inte blev så inarbetade som det var tänkt under höstlovet då vi hade sjukstuga här hemma och inte energin på topp. Men vi har skrattat oss igenom sned-stegen och jag är säker på att även den andra halvan av vår dans-termin kommer bli en svett och skrattfest. Precis som jag vill ha dans, utan prestige men med mycket feeling.

Och lite klurerier och hjärngympa i början, eftersom det utvecklar oss att utmanas. Innan vi tog höstlov hade vi på yogan intentionerna Dukha och Själv-utveckling. De går lite hand i hand för mig, jag tänker såhär; Dukha – motstånd, eller snarare förmågan att växa genom motstånd. Och det i sig, att växa, är ju själv-utveckling.

Motstånd, utmaningar är en del av livet. Att acceptera det underlättar och kanske minskar chocken och irritationen när de uppstår. Lättare sagt än gjort, I know, men i allafall här har det gått att bearbeta det tankesättet. Bara att vrida runt tankarna när jag stöter på en “motgång” till att istället se det som ett motstånd. Ordet motstånd känns mer hanterbart, som något jag kan jobba med liksom.

Som motvinden på morgon-joggen idag, den är inte härlig precis men jag tar mig igenom den. “Nu behöver jag inte springa så fort, tänkte jag, men jag får upp lika mycket flås”. Kanske är det ett sätt att bemöta motstånd, justera tempo, ansträngingsnivå, eller så kan man kanske ta en annan väg? Jag är säker på att när vi bemöter motstånd på ett fördelaktigt vis leder de till utveckling. Precis som lotusblomman (som var symbol till vår självutvecklings-intention), som växer genom lera och vatten innan den slår ut som en fantastisk blomma. Samma för oss, lite lera behöver vi allt trampa oss igenom.

 

med kärlek

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.