Majja Lund
Yoga World
Okategoriserade

Att göra skillnad på att yoga och träna

Jag nämnde för någon vecka sedan att jag skiljer på yoga och träning. Jag är väl medveten om de effekter den fysiska yogan har på kroppen och självklart kan de kallas träningseffekter. Men för mig fyller yogan ett helt annat syfte. Lite klyschigt skulle jag nästan vilja säga att det är mer som att äta (nära kroppen) eller duscha (rena kroppen), mer essentiellt helt enkelt.. men träning är också något jag inte tror jag skulle klara mig utan. Löpningen är en kär vän och ständig följeslagare. Med nya ansvar som familjelivet innebär har stunderna i löpspåret fått en ny dimension – frihet. På något vis som att släppa ansvar och bara vara. Vara kropp, vara puls, vara andning. Ibland känns en runda som en enda lång utandning. Fysiskt och psykiskt.

För tillfället varvar jag löpning varannan dag med styrketräning varannan dag. Kommer ni ihåg att jag skrev att jag märker att kroppen behöver mer styrke-träning? Min tanke var att få in typ 10 min om dagen, men det höll i dagarna två. Haha! Det var alldeles för svårt att pussla in ett moment till varje dag. Däremot att plocka loss 30-40 min varannan dag funkar fint. So far! Och det är faktiskt kul. Jag hade fått för mig att jag inte gillar att styrketräna men det var visst inte sant. Påminns än en gång om hur viktigt det är att inte leva vidare i gamla sanningar utan leva i nuet och känna på situationer, upplevelser, asanas, smaker med mera med mera.

 

med kärlek,

Majja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.