Majja Lund
Yoga World
VardagsYoga

Ta daaa…!

Gillar känslan i uttrycket Ta daaaaa! Som när en stjärna kliver ut på en scen eller ett barn som plockar fram en teckning som gömts bakom ryggen. Utropet antyder att det är värt att uppmärksamma någon eller något, och om vi tillåter “jante” att stå åt sidan så är det väl så en blogg gärna får börja? Hade jag inte tyckt att jag hade något att säga som var värt att uppmärksamma hade jag inte valt att blogga.

Jag har tidigare bloggat på tidningen iForm, men har liksom tappat suget och när jag funderade över varför kände jag att det inte längre är en plattform som passar mig. Jag är tacksam för möjligheten att ha fått blogga där, men det är inte längre den tidning jag skulle välja i första hand i tidningsstället. Det är Yoga World och jag är SÅ glad att jag får chansen att pröva att blogga i det här “sällskapet” av andra riktigt bra och läsvärda bloggar (och som jag läser regelbundet, följer även coola Veronika Jäderlund på instagram för ännu fler av hennes smarta tankar)

Det var ungefär 4 år sedan jag kom på att jag ville blogga. Då startade jag en blogg som hette “Varför tränar du?” Varje dag skulle jag försöka skriva ner min motivation till träning i någon form. Såhär i efterhand kan jag se att jag redan då var lika nyfiken på tankar och känslor inför, under och efter träning som på träningen i sig. Ungefär 2 år senare blev jag kär i yogan. Det var en hop-on hop-off relation tidigare men då någonstans föll det på plats. I Yogan kan jag lägga lika mycket fokus på det fysiska som det psykiska och det finns enorma utrymmen att utforska båda delarna.

2015-08-12 21.07.39-1

(ibland yogar jag såhär)

Varje gång jag hör eller säger Ta daaa numera fyller mitt huvud automatiskt på med ..sana (bergets position). Haha, yogan smyger sig liksom utanför mattan och in i så gott som alla aspekter av min tillvaro. Att yoga är en spännande resa som jag ser fram emot att dela med er. Om du är yoga van kanske jag kan glädja dig med att jag planerar att lägga upp träningsvideos, programupplägg på olika klasser och intentionsfunderingar. Det blir antagligen många bilder och berättelser från resor eftersom jag både jobbar och semestrar resande några gånger per år. Och om du inte är sådär helgalen i yoga, stanna kvar ändå. För även om det blir mycket yoga blir det också väldigt mycket vardagsbetraktelser. Som en deltagare sa för en tid sen (på bred närkingska): “Det är så roligt att yoga för dig Majja och du säger så bra saker som man förstår. Du är så vardags.”

Ska försöka hålla det så.

2015-05-30 08.32.22

(och efter en löptur yogar jag helst såhär)

♥ Med kärlek

/Majja

 

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.